tisdag 24 februari 2009

Lexington vår 2009




Från kök till matrum


Matrummet ligger i anslutning till köket vilket är toppen, men när det är fest så blir det trots allt i köker vi hänger mest, mer av köket kommer.

söndag 15 februari 2009

Husvätte


En lite vätte från Doris Nord. Den har jag säkert haft i 15 år. Den kostade 365 kr då. Men jag tycker den är söt och på julen får den en med framträdande plats i hemmet.

Sover som en prinsessa i hästens...




Vår fåtölj har fått flyttat hit och dit, men nu får den bo i sovrummet för att ge plats åt mitt nyaste projekt, farfars gamla skrivbord. Stenar och eld - bra feng shui.

Favoritstället på kvällarna

Här ligger jag och myser framför tv på kvällarna, det händer rätt ofta att jag råkar somna här. Bordet kommer från Åhlens city, Sthlm. Soffan är från Ikea. - Jag trodde aldrig att jag skulle köpa en hörn soffa, men jag insåg att den hade sina fördelar när man är många.

Mysigt blir det på kvällen när jag tänder den lilla ampeln i fönstret. Visst är det fint med grön murgröna i vita krukor.

Vårkänslor

Vad är finare än lite lökväxter när man vill få in lite vårkänsla i hemmet. Här har jag planterat lite vita krokusar i mina silverbägare.

Fönstret i vårt tv rum

Jag tog mig tid att sy en liten 1700-tals gardin i vit randig linne. Det blev en himla skillnad när en gardin kom upp. Nu ska jag bara hitta en lampa, för denna är är egentligen till julstjärnan.

måndag 9 februari 2009

Vardagsrum


Matrummet



Ska snart få nya gardiner. Jag har köpt en vaxad duk från Hemtex. Den är jättefin och praktisk. Går att tvätta i 40° och stryka på baksidan. Jag skulle vilja hitta två äpplestolar till. Bordet är ett fynd från aktion endast 25 kr.
Ljuskronan köpte jag för emn massa år sedan från Indiska.

Krukan är köpt hos Lisens på Köpmangatan i Eskilstuna. Hon har en massa fina saker och hon är inte dyr.... som vissa andra på den gatan.

Vårt lilla pelarbord


Ska snart få lite ny fin vitare färg. Ljusstakarna är ett fynd från en
second hand butik i Kungsör.

Vår Tivoli

Vår Tivoli kommer från HiFi Studion i Eskilstuna. www.hifistudion.se. Den är liten, fin, vit och ger ett mycket bra ljud för en sådan liten sterio. Med radio, cd och en sub.