tisdag 18 november 2008

God Jordgubbssylt Balsamico














2 l jordgubbar
2 dl rött vin, eller
1 dl balsamvinäger, mörk eller vit
1 kg Dansukker Syltsocker

Tillagning

1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar. Blanda jordgubbar, vin och vinäger i en gryta och sjud under lock i 5 minuter.

2. Tillsätt sockret och koka i 2 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga.

3. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Rött vin och mörk balsamvinäger ger en mörk sylt, medan vitt vin och vit balsamvinäger ger en ljusare sylt

lördag 15 november 2008

Ännu mer Lexington




Jag vill bara visa lite mer fina bilder från Lexington

Lexington



Lexington collections är en av mina favoriter.

Blommgrupp som håller


Denna lilla grupp höll långt in till höstkanten. Jag planterade Spansk Margurite, Silverek och en suckelent som jag tyvärr inte minns namnet på. Sen lade jag marmorkross mellan växterna, fint och dessutom behåller fukten bättre.

Så var vi igång

Lite trevande och stapplande som Bambi på hal is. Aldrig har jag trott att jag skulle sitta här och blogga. En söt liten tjej fick mig på andra tankar. Så detta är ett litet projekt som vi kommar att ha ihop. Tillsammans ska vi fylla denna sida med lite smått och gott.