måndag 2 oktober 2017

Köttfärssoppa


Till servering

1 burk créme fresh 


1. Skala och riv moroten grovt. Fräs köttfärsen i smör. Lägg i morötterna och fräs ytterligare några minuter. 


2. Tillsätt buljongtärning, vatten, krossade tomater, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin och cayennepeppar. Låt soppan koka ca 10 minuter. 


3. Servera med en klick matlagningsyoghurt och brytbröd

söndag 1 oktober 2017

Rabarber chutney

Ingredienser

  • 500 g rabarber, skivade i centimeterstora bitar
  • 1 st rödlökar
  • 1 msk ättika
  • 1 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 3 cm finhackad ingefära
  • 2 msk honung
  • 1 st färsk pepparfrukt


Så här gör du

  • Blanda rabarber, rödlök (skivad), ättika, vatten, socker, ingefära, peppar och aprikoser i en kastrull.
  • Låt koka upp och tillsätt curry och salt.
  • Låt koka under cirka 25-35 minuter, rör om då och då så det inte bränns vid.
  • Efter kokning, häll upp på burkar som du värmt upp och rengjort ordentligt - du vill inte att det ska bli dåligt!