måndag 26 december 2016

Chiliräkor med lime och koriander



 Länk till ICA

  • 300 g skalade räkor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl crème fraiche
  • finrivet skal och juice av 1lime
  • 1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)
  • ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (à 200 g)
  • salt
  • peppar
  • tabasco

  • Så här gör du

  • Detta recept är gjort för 10 portioner.Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt räkorna och fräs 1 minut under omrörning.Ta från värmen och lägg det frästa i en matberedare. Mixa grovt. Kyl snabbt ner.Blanda crème fraiche, limeskal, limejuice och koriander.Vänd ner räkfräset. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Ställ i kylen.30 minuter före servering: Fördela röran på chipsen. Bjud som drinktilltugg. Blir något över så ta fram det till vickningen.För allaFri från gluten och ägg.Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller eller iMat fraiche (innehåller havre).