Ingredienser: Burgare
2 1/2 dl quinoa1 förp cannellinibönor (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 tsk chipotle (pulver)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3/4 dl ströbröd
1 ägg
2 dl riven prästost
1 msk olja
Majonnäs
1 poblanochilifrukt2 dl majonnäs
salt och peppar
Tillbehör
brödhalloumiost
portabellosvamp
grillbifftomat
hjärtsallad
paprika
Gör så här:
Burgare: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Mixa bönorna med skalad riven vitlök, chipotlepulver, salt och peppar.
Blanda bönkrämen med quinoa, ströbröd, ägg och ost. Låt svalna och vila ca 30 minuter.
Majonnäs: Smula eller hacka poblanon och blanda med majonnäsen, smaksätt med salt och peppar.
Forma smeten till burgare och pensla dem med olja och grilla.
Tillbehör: Servera med majonnäs och valfria tillbehör.